Noutăţi

Concert 4Tune Quartet la expoziția caritabilă organizată de #FIND_US

București, 18 aprilie 2018 – 4Tune Quartet (un proiect special de muzică rock cu instrumente clasice) va susține concertul ce inaugurează o nouă ediție a expoziției BEST OF #FIND_US 2017 în perioada 21 aprilie – 21 mai 2018, un show de 40 de minute, destinat, de asemenea, strângerii de fonduri pentru FLAVIA LUPU, una dintre supravietuitoarele tragediei din Colectiv.

Evenimentul este organizat de #FIND_US, Asociația Fotografilor de Concert, cu sprijinul clubului Rockstadt din Brașov!

“Roxana Curtgeafar – vioara I, Corina Tofănel – vioara a II-a, Simona Gurău – violă și Alexandra Enache – violoncel. Patru prietene, patru muzicieni, patru colege de Filarmonică … aceleași patru suntem 4Tune Quartet! Pentru că iubim muzică clasică, dar și rock-ul, am vrut să descoperim noi oportunități sonore. Așa s-a născut 4Tune Quartet! Practic, o trupă de cover-uri rock, ȋntr-o sonoritate clasică, dar electrizantă, ce caută să păstreze din vibe-ul şi energia pieselor originale, printre care semnalăm piese memorabile marca Pink Floyd, Iron Maiden, Metallica etc”, au declarat 4Tune Quartet.

Vernisajul va avea loc în seară de sâmbătă, 21 aprilie, cu începere de la ora 20.00 la clubul Rockstadt, stradă Nicolae Titulescu, nr. 2, Brașov. În scurt timp, vom anunță și desfășurătorul vernisajului. De asemenea, în seară concertului va exista și URNA pentru donații. Intrarea este liberă! Veniți!

“Încurajăm publicul să revenina la clubul Rockstadt și în cursul zilelor următoare, pentru a se bucură cât mai mult de imaginile alese cu grijă de membrii #FIND_US”, a menționat Asociația.

Expoziția va conține în jur de 30 de fotografii, suprinse în timpul celor mai frumoase concerte desfășurate de-a lungul anului 2017.

“Tablourile fotografice sunt expuse în format 50 x 70 cm, portrait & landscape, iar donația minimă per exponat este în valoare de 100 lei. Suma de bani pentru fiecare lucrare va ajunge în contul Flaviei Lupu, rănită grav în tragedia din clubul Colectiv, ce, din păcate, are nevoie de 5 (cinci) operații și recuperare, până la finalul anului în curs”, a conchis FIND_US.

DONAȚI PENTRU FLAVIA CLAUDIA LUPU: RO62INGB0000999906207310

DESPRE 4TUNE QUARTET

Înființat în urmă cu patru ani, 4Tune Quartet a debutat în clubul brașovean The Square, susțînând ulterior concerte atât pe scenele cluburilor de profil din țară (cele mai recente având loc pe scena clubului brașovean Kruhnen Musik Halle, în cadrul inaugurării clubului AltSquare și, de asemenea, pe scena clubului Rockstadt).

Cvartetul a avut prestații și ȋn deschiderea a trei ediții ale festivalului de film horror “Dracula Film Fest”, în cadrul a trei ediţii ale concursului “Transilvania Bike Trail Race”, festivalurilor “Stradă dell’Arte”, “Rock’n Parc”,“Musica Barcensis”, în cadrul “ART tandem – Expoziție de artă și design”, dar și în cadrul edițiilor 2016 şi 2017 a “Piano Rocks” – Sibiu.

Totodată, 4Tune Quartet a susținut pe scena Filarmonicii Braşov un recital cu muzică de film, în cadrul recitalurilor camerale din perioada 2014-2015, iar în stagiunea 2015 – 2016, un recital pop-rock.

În luna martie a acestui an, alatuiri de trupa brașoveană Hteththemeth, au avut parte de o serie de concerte în Bucureşti, Brașov și Cluj, prezentând spectacolul concept “Best Worst Case Scenario – a classical twist”.

DESPRE FINDUS, ASOCIAȚIA FOTOGRAFILOR DE CONCERT

#FIND_US este un grup de prieteni coalizat și dedicat fotografiei de concert!

Asociația a luat ființă în luna noiembrie 2015, în urmă celor mai cumplite momente, când colegi fotografi și prieteni s-au stins fulgerător din cauza incendiului din clubul Colectiv. Fotografii afectați, cei care au scăpat cu viață, se regăsesc în această asociație, mergând mai departe cu încredere pentru un orizont mai bun, demarând împreună proiecte tematice și evenimente caritabile.

Scopul imediat al Asociației fotografilor de concert a fost ajutorarea colegilor afectați și a familiilor acestora, ca mai apoi asociația trasându-și din ce în ce mai multe obiective, printre care: reprezentarea intereselor fotografilor de concert în relația cu organizatorii de evenimente, cu artiștii, cu instituțiile statului; organizarea și participarea la manifestări culturale legate de fotografia de concert, organizarea de expoziții fotografice, evenimente caritabile, concursuri de fotografie, cursuri de fotografie și alte activități conexe; crearea unui cadru de comunicare între toți cei implicați în organizarea de evenimente pentru o mai bună post-expunere vizuală a concertelor (promoteri, artiști, fotografi, public).

Printre proiectele asociației găsim:

  • expoziția foto dedicată fotografilor afectați de tragedia din Colectiv (desfășurată în două locații – Hanul Gabroveni și Casă Filipescu-Cesianu), extinsă apoi în sediul Guvernului României și în sediul Ministerului de Finanțe;
  • expoziția anuală Best Of #FIND_US cu scop caritabil, în parteneriat cu diferite cluburi (Fabrica, Gallery Cafe) și cu artiști (RoadKillSoda, Gray Matters);
  • participarea cu exponate în cadrul unor evenimente culturale;
  • traininguri de fotografie pentru copii în colaborare cu asociația “The Social Incubator”;
  • dezvoltarea unui ghid de bune practici pentru fotografii de concert acreditați la evenimente s.a.m.d.
Comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top